Fostul sef de stat este dispus sa faca orice impotriva apropierii dintre pesedisti si pedelisti

Presedintele de onoare al social-democratilor nici nu vrea sa auda de varianta colaborarii dintre PSD si PD-L pentru formarea viitorului guvern, in dreptul careia a pus stampila 'interzis'. El le-a recoman­dat, ieri, colegilor de partid, sa continue cura de libera­lism servita in ultimii doi ani, spunandu-le ca altfel se vor frige cu Traian Basescu.

Refuzul categoric al lui Iliescu de a accepta apropierea dintre cele doua partide, nu este vazuta insa cu ochi buni de toti pesedistii. Unii lideri sustin ca Iliescu nu trebuie sa uite ca a fost 'sarit' in dosarul privind Revolutia. Pesedistii sustin ca cel mai mare rau pentru ei nu ar fi guvernarea cu PD-L, ci sa mai stea inca patru ani in opozitie.

Ion Iliescu nu a uitat si nu i-a iertat sefului statului acuzele pe care i le-a adus de-a lungul timpului si acorda zero sanse unei viitoare aliante de guvernare intre PSD si PD-L.

Cata vreme se afla Traian Basescu la presedintia tarii, o combinatie cu PD-L este imposibila', a fost verdictul dat de presedintele de onoare al social-democratilor. In privinta scenariului referitor la suspendarea sefului statului, Iliescu spune ca un astfel de demers este perfect constitutional si ca nu poate fi considerat in niciun fel o 'lovitura de stat', dupa cum a caracterizat-o Traian Basescu.

'Cum isi poate permite Traian Basescu sa spuna ca criteriul lui de decizie in numirea premierului va fi sen­timentul si resentimentul personal? Presedintele trebuie sa desemneze premierul in functie de rezultatul votului. Insa, a vorbi despre pre­gatirea unei lovituri de stat vadeste un anumit infantilism intelectual si iresponsabilitate', a declarat Iliescu, citat de Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.