Conducerea Partidului Socialistilor Europeni a aprobat, ieri, la Paris, primirea PSD ca membru cu drepturi depline in grupul PES. Decizia va fi adoptata oficial in iunie, la reuniunea Consiliului PES, la Viena. La Paris au fost prezenti din partea PSD Adrian Nastase si Mircea Geoana, dar si presedintele executiv al PD, Emil Boc.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, social-democratii din Romania vor primi o functie in conducerea PES, ceea ce inseamna ca unul dintre liderii partidului, respectiv Adrian Nastase, va ocupa un post in Parlamentul European, din cele detinute de grupul Socialistilor. In ceea ce-i priveste pe democrati, subiectul primirii PD in PES s-a amanat pana la Conventia de la Viena, care, coincidenta, are loc in aceeasi zi cu Conventia Nationala a Partidului Democrat, unde se va decide daca partidul va pastra doctrina social-democrata sau va trece in familia populara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.