Presedintele Asociatiei Revolutionarilor 21 Decembrie "Piata Universitatii", Ion Flueras, il da in judecata pe premierul Tariceanu, acuzandu-l, printre altele, de genocid, din cauza "scumpirilor aberante" care au culminat cu abonamentul "ilegal" la gaze. Acesta il acuza pe premier in baza a trei articole din Codul Penal care se refera la punerea in primejdie a unei persoane prin neputinta de a se ingriji, lasarea fara ajutor si genocid.

Pe de alta parte, Matei Bratianu, secretar general al BNS, apreciaza ca abonamentul obligatoriu la gaze este un abuz grosolan, o lovitura data consumatorilor casnici si industriali covarsiti deja de tarifele uriase ale utilitatilor. Liderul BNS considera acest Ordin ca "o metoda de a umfla conturile companiilor privatizate, ca pe un jaf acoperit de documente". Daca Romania are pretentia ca este o tara democratica, atunci Ordinul trebuie anulat in cel mai scurt timp posibil, iar cei vinovati de initierea si tolerarea acestui furt sa fie urgent trasi la raspundere, mai spune Matei Bratianu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.