Premierul Tariceanu a declarat joi, in judetul Mures, ca majorarea salariilor cu 50% nu este posibila in niciuna dintre ramurile bugetare, mai ales ca Romania este afectata de criza economica si a afirmat ca pentru cresterea lefurilor cu 50% nu sunt bani "nicaieri in lume".

Premierul a spus ca ambitia lui este ca planul de masuri anticriza propus miercuri de Executiv sa reduca decalajele dintre Romania si alte tari ale UE, transmite NewsIn.

"Planul meu de masuri economice anticriza are menirea sa stimuleze substantial investitiile, sa diminueze sarcina fiscala la nivelul cetatenilor, a contribuabililor, astfel incat economia romaneasca sa se mentina pe un ritm de crestere consistent, peste ceea ce va fi la nivelul mediei Europei. Acesta este planul meu, ambitia mea. Romania trebuie sa cunoasca o crestere consistenta, astfel incat sa atingem criteriile de convergenta, sa diminuam decalajele care ne separa de UE", a spus prim-ministrul.

Tariceanu a mai afirmat ca vrea sa ii fereasca pe tineri de experienta pierderii locului de munca, situatie care, in opinia sa, este necunoscuta tinerei generatii. "Pentru tinerii din ziua de azi pierderea unui loc de munca e un lucru necunoscut si vreau sa-i ferim pe cei mai multi romani sa isi piarda locurile de munca. Vrem sa cream locuri de munca suplimentare", a precizat Tariceanu.

Premierul a mai spus ca este optimist in ceea ce priveste dezvoltarea economica a tarii. "Probabil o sa avem cifre ale institutului National de Statistica (INS) legate de trimestrul trei care sper sa indice un ritm de crestere foarte inalt, cel mai inalt din Europa, dovada ca suntem capabili", a conchis seful Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.