"Suntem in prezenta unui conflict constitutional grav intre Parlament si Guvern. Parlamentul, printr-o lege promulgata de presedinte, a stabilit un lucru, Guvernul se opune aplicarii legii. Eu nu concep ca o incalcare grava si repetata a Consitutiei sa ramana in afara unei sanctiuni", a declarat Muraru, care a mai spus ca primul ministru trebuie sa intre in legalitate.

In aceste conditii, Avocatul poporului considera ca si noua Ordonanta a Guvernului privind profesorii este neconstitutionala. "Aceasta ordonanta, a doua, nu raspunde motivatiei noastre admise de Curte pentru respingerea primei ordonante. Noua ordonanta va avea aceeasi soarta", a afirmat, la Realitatea Tv, Ion Muraru.

Avocatul poporului a primit, miercuri, noua solicitare a sindicatelor de a sesiza CCR cu privire la neconstitutionalitatea noii Ordonante de Guvern prin care Executivul blocheaza majorarea salariilor profesorilor. Odata declarata neconstitutionala ordonanta din octombrie de blocare a cresterii cu 50% a salariilor profesorilor, situatia nu este rezolvata, din punctul de vedere al sindicatelor, pana nu este atacata la CCR si noua ordonanta data de Executiv luni, 10 noiembrie.