Potrivit datelor remise de Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a centralizat informatiile privind cheltuielile partidelor politice pentru aparitii in presa in primele sapte zile ale campaniei electorale, Alianta PSD-PC a cheltuit cea mai mare suma in acest domeniu, respectiv 305.832 de euro dintre care 157.344 de euro pentru print si 148.488 de euro pentru televiziune.
Din datele IPP, liberalii au cheltuit pentru publicitatea electorala in presa scrisa si spoturile electorale din audio-vizual 296.070 de euro dintre care 152.972 de euro pentru print si 143.098 pentru televiziune. Topul este completat de pedelisti care au consumat 180.873 de euro, dintre care 105.070 de europentru publicatii si 73.803 de euro pentru televiziune. IPP a nuantat faptul ca sumele monitorizate reprezinta investitiile brute. Calculul investitiilor brute in publicitate s-a facut conform tarifelor furnizate de publicatii, cuprinzand si eventualele tarife speciale pentru publicitatea electorala.

Nu a fost luat in calcul niciun discount, barter sau altele asemenea. "Remarcam faptul ca revenirea legala prin care se permite partidelor sa difuzeze spoturi electorale face ca aproape 50 la suta din bugetul partidelor alocat publicitatii in mass-media sa se indrepte catre aceasta optiune in detrimentul presei scrise. IPP urmeaza sa prezinte periodic pe durata campaniei rapoarte privind publicitatea electorala in presa centrala dar si locala atat la nivel de partide cat si defalcat pe candidati", a precizat directorul adjunct al IPP Adrian Moraru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.