"Partidele de stanga din Romania folosesc o retorica in public si actioneaza cu totul diferit cand este vorba sa treaca la fapte. Este regretabil ca au acest discurs dublu, lucru care demonstreaza foarte clar ca sunt partide pe care nu se poate baza electoratul si ca fac promisiuni fara niciun fel de acoperire", le-a spus Tariceanu ministrilor, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.

Premierul Tariceanu a declarat marti ca va trimite scrisori partidelor politice, prin care le va invita, din nou, sa semneze Acordul asupra principiilor Legii salarizarii, dupa ce documentul a fost semnat doar de PNL, UDMR, de grupul parlamentar al minoritatilor, de o confederatie sindicala si de patru organizatii patronale.

"Regret ca partidele politice, nu toate, in speta partidele de stanga, PSD-ul, PD-ul, au ales sa nu participe la acest eveniment. Imi pare foarte rau ca un subiect de interes national este tratat de partidele politice exclusiv intr-o maniera politicianista, din perspectiva campaniei electorale", a declarat marti Tariceanu.

Premierul a spus ca principiile din Acord trebuia sa fie insotite de semnatura partidelor politice, pentru ca sindicatele sa aiba garantia ca viitoarea lege va fi elaborata pana la jumatatea anului viitor. El a precizat ca va trimite in zilele urmatoare scrisori tuturor sindicatelor si partidelor care nu au participat la semnare, pentru a incerca din nou sa ii "sensibilizeze asupra importantei subiectului". El si-a exprimat speranta ca intr-o saptamana, maximum zece zile, "se vor osteni" si vor semna Acordul.

Acordul a fost semnat marti, la Guvern, doar de PNL, UDMR, de grupul parlamentar al minoritatilor nationale din Parlament, iar din partea Guvernului si-au pus semnatura premierul Tariceanu, ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, ministrul Muncii, Mariana Campeanu si cel al Internelor, Cristian David.

Singura confederatie sindicala semnatara a fost BNS, iar patronatele care au acceptat prevederile documentului sunt Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, Confederatia Patronala Concordia, Confederatia Patronala a Industriei Serviciilor si Comertului din Romania si Confederatia Patronala din Industria Romaniei.