Serviciul Roman de Informatii a precizat astazi ca dezaproba incercarile de a atrage SRI in dezbaterile din cadrul campaniei electorale si sustine ca SRI nu este si nu va fi implicat in activitati cu caracter politic, raspunzand astfel acuzatiilor liderului PSD Marian Vanghelie

"Principiul de baza caruia i se circumscrie intreaga activitate a Serviciului Roman de Informatii este cel al echidistantei politice, de aceea reiteram faptul ca SRI nu este si nu va fi implicat in activitati cu caracter politic. Serviciul Roman de Informatii respinge cu fermitate acuzatiile privind implicarea sa in orice fel de actiuni care ar afecta normele si principiile democratiei si functionarea statului de drept in Romania. Dezaprobam incercarile de a atrage SRI in dezbaterile din cadrul campaniei electorale si consideram ca aceasta nu face decat sa contribuie la dezinformarea cetatenilor prin introducerea in cadrul agendei publice actuale a unor false teme cu substrat electoral", se arata in precizarea transmisa NewsIn.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a acuzat, marti, SRI si DGIPI, ca ii urmaresc pe liderii Partidului Social Democrat, insa cele doua servicii nu au dorit initial sa comenteze aceste declaratii.

"Ii rog pe factorii de decizie din Romania, presedintele Traian Basescu si primul ministru, nu stiu daca vreunul dintre ei este implicat sau nu este implicat (...) Nu cred ca este normal ca cele doua servicii din Romania, SRI si <<Doi si un sfert>> (n.r Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din MIRA) sa urmareasca lideri marcanti din cadrul partidului, sa puna masini la sediul de campanie sa ne urmareasca si sa ii urmareasca pana in fata casei", a declarat Vanghelie intr-o conferinta de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.