Ion Iliescu a fost externat ieri de la Spitalul de Urgenta si mutat la Elias. Pentru a-l feri de ziaristi, medicii de la Spitalul de Urgenta au decis sa-l scoata pe Ion Iliescu din unitate folosind o usa laterala. In continuare nu e clar care e de fapt starea de sanatate a fostului presedinte. Doctorul Sorin Oprescu il declara insa sanatos-voinic, dar cam obosit sa primeasca vizite.

Ion Iliescu a fost transferat, ieri seara, pe ascuns, de la Spitalul de Urgenta, unde acum trei zile a fost supus unei interventii chirurgicale, la Spitalul Elias, unde, a declarat directorul unitatii Sorin Oprescu, fostul presedinte va mai sta citeva zile. Desi, la iesirea pacientului de la Spitalul Floreasca, medicii au recurs la metode de diversiune pentru a-l feri pe Iliescu de ochii si intrebarile presei, Oprescu a declarat ca starea generala a fostului presedinte este buna, va urma un tratament obisnuit pentru cardiaci si "va putea sa faca orice activitate doreste".

Va fi supus unor controale periodice

In acelasi timp, Oprescu a afirmat ca a restrictionat vizitele pe care colegii de partid au vrut sa i le faca lui Iliescu, "ca sa nu-l oboseasca", si a rugat presa ca, peste citeva zile, cind fostul presedinte va fi externat, sa nu puna intrebari care sa-l supere.

Oprescu a mai facut o declaratie care lasa loc de interpretari. El a anuntat ca Iliescu va urma tratament si "va fi supus unor controale periodice" dupa externare, in timp ce Serban Bradisteanu, seful Sectiei de Chirurgie Cardiaca de la Spitalul de Urgenta Floreasca, declarase, cu o zi inainte, ca fostul presedinte al Romaniei "nu va avea nevoie de controale la termene stricte". Iliescu va ramine in ingrijirea dr. Doina Dimulescu, sefa Clinicii de Cardiologie de la Elias.
Pentru a convinge ca Iliescu se simte bine, Oprescu a declarat ca fostul presedinte i-a cerut versurile unui cintec al trupei Divertis, in care chiar el era personaj.

Diversiunea Nina

Garzile de corp ale fostului sef al statului si angajatii firmei de paza a Spitalului de Urgenta au pus la cale o diversiune. Jurnalistii au fost convinsi ca fostul presedinte va parasi institutia pe la la intrarea dinspre soseaua Stefan cel Mare a spitalului, iar cu citeva minute inainte ca Iliescu sa fie scos din cladire s-au inghesuit sa o pozeze pe sotia acestuia, Nina, care a iesit pe poarta principala a unitatii medicale. De aceea, doar citiva ziaristi au fost pe faza in clipa in care Ion Iliescu a parasit Spitalul de Urgenta.

Fostul sef al statului, care era imbracat de strada, cu pantaloni de culoare inchisa si o bluza bleumarin cu dungi galbene, a urcat rapid intr-o masina cu geamuri fumurii. Imediat, coloana oficiala formata din trei autoturisme, inclusiv cel in care se afla echipa de protectie antiterorista, s-a pus in miscare. In nici zece minute, Iliescu era deja la Spitalul Elias. La o jumatate de ora, directorul acestei unitati, doctorul Sorin Oprescu avea sa sustina ca Ion Iliescu se externase de la "Urgenta" cu trei ore inainte si ca, intre timp, se plimbase prin Herastrau. Dupa ce Iliescu a ajuns in spital, aici au fost vazuti intrind mai multi dintre cei care fac parte dintre apropiatii sai: fostul ministru Razvan Theodorescu, fostul consilier pentru integrare de la Cotroceni, Florin Lupescu si fotograful oficial Lucian Tudose.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.