Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas a declarat pentru NewsIn ca PRM nu se va prezenta la Palatul Victoria pentru semnarea protocolului care cuprinde principiile pe care urmeaza sa fie redactata o lege unitara a salarizarii bugetarilor. "PRM nu se va duce la Palatul Victoria, datorita atitudinii sfidatoare pe care a avut-o primul ministru, incercand printr-o ordonanta sa abroge o lege votata in Parlament", a declarat pentru Newsin, Lucian Bolcas.

Bolcas a calificat demersul lui Tariceanu de a inlocui OUG privind amanarea majorarii salalarilor profesorilor cu o alta ordonanta drept un "siretlic golanesc". Bolcas a mai precizat ca niciun parlamentar cu demnitate nu se va prezenta marti la Palatul Victoria.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca a declarat ca Partidul Conservator nu va raspunde chemarii facute de primul ministru, cu privire la semnare unui Acord de principii ale unei legi unitare de salarizare a bugetarilor, pentru ca o astfel de lege nu trebuie discutata la Palatul Victoria, ci in Parlament.

"Noi sprijin o lege a salarizarii, avem si un proiect in acest sens, dar nu vedem rostul pentru care o astfel de lege se discuta la Palatul Victoria, cand discutiile pe proiectele de lege se discuta in Parlament intre partidele parlamentare si reprezentantii Guvernului", a declarat pentru NewsIn Bogdan Ciuca.

"Nu s-a mutat Parlamentul in curtea Guvernului, iar Executivul e locul unde se blocheaza legi", a mai adaugat Bogdan Ciuca.

Premierul Tariceanu a chemat, marti, la ora 15.00, la Palatul Victoria, liderii sindicali si pe cei politici pentru semnarea protocolului care cuprinde principiile pe care urmeaza sa fie redactata o lege unitara a salarizarii bugetarilor, anunta Biroul de presa al Guvernului.