Dan Voiculescu critica declaratiile lui Basescu, potrivit carora stie de doua luni de zile ca se pregateste suspendarea sa dupa alegerile parlamentare, daca nu numeste un premier pe care-l doresc anumiti lideri politici. „Traian Basescu este disperat ca PD-L pierde teren si arunca pe piata un complot cu adversari sangerosi care l-au inconjurat pe inocentul Traian Basescu. O poveste orchestrata cu un singur scop, ca seful statului sa mai ofere o tema de campanie PD-L, ca sa-i ajute in campania electorala”, a precizat Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu mai spune ca, prin declaratiile sale, presedintele creeaza instabilitate in contextul crizei economice mondiale.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni in cadrul emisiunii "Nasul" de la B1 TV ca stie ca se pregateste suspendarea sa dupa alegerile parlamentare, daca nu numeste un premier pe care-l doresc anumiti lideri politici, dar spune ca nu va mai accepta o "lovitura de stat".

"Cei care o pregatesc sunt aceeasi echipa: Voiculescu, Hrebenciuc, Geoana, Tariceanu.(..) Stiu acest lucru de doua luni. Daca dupa alegeri nu pun un premier stabilit de ei, presedintele o sa fie suspendat pe motive constitutionale. Cert este, va asigur, ca nu se mai poate, pentru ca nu voi mai tolera o lovitura de stat", a declarat Traian Basescu. Presedintele a adaugat ca cei care doresc o noua suspendare a sa s-au intalnit deja sa stabileasca acest lucru si a spus ca nu ar fi abordat acest subiect, daca presedintele de onoare al PC Dan Voiculescu nu s-ar fi referit la aceasta posibilitate.