Sub titlul "Smecher de Cotroceni", Adrian Nastase il ameninta pe presedintele Traian Basecu, intr-un mesaj postat pe blogul sau, cu boicotarea procedurii de investitura a noului Guvern, daca premierul va fi ales dupa preferintele presedintelui.

Nastase sustine ca daca presedintele Basescu nu va respecta rezultatul alegerilor in numirea primului ministru, atunci majoritatea parlamentara creata dupa alegeri ar putea sa nu se prezinte la investitura noului Guvern. In caz ca acest lucru s-ar intampla, Guvernul Tariceanu ar ramane la guvernare, in baza art. 110, alin.4 din Constitutie.

Nastase se arata ingrijorat, in mesajul postat pe blogul sau, pentru viitorul Romaniei. "Adica viitorul tarii va depinde nu de rezultatul votului de la parlamentare ci de empatia sa cu o persoana capabila sa-i faca pantofii in calitate de sef al executivului. Si sa accepte in guvern pe toate fostele sale colaboratoare de la Primarie, care-i dadeau incredere".

Nastase il acuza pe presedinte de lispa de responsabilitate, spunand ca un premier nu se poate alege doar pe "increderea" presedintelui in el, facand abstractie de votul majoritatii. "Increderea" este oferita de catre Parlament si nu de catre presedinte.

Aceasta reactie a lui Adrian Nastase vine in urma declaratiilor lui Traian Basescu, facute intr-o emisiune la B1 TV, referitoare la faptul ca Tariceanu si Geoana nu indeplinesc un criteriu esential pentru desemnarea in functia de premier: nu se bucura de increderea lui.

Basescu: "Stiu de 2 luni ca se pregateste suspendarea mea"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.