PSD a dat-o pe deputata PD Raluca Turcan, presedinta comisiei care ancheteaza activitatea radioului si televiziunii publice, pe mana procurorilor. Ieri, deputatul PSD Eugen Nicolicea i-a scris procurorului general cerandu-i sa verifice daca Turcan nu s-a facut vinovata de fals intelectual si uz de fals atunci cand a semnat si transmis conducerii Camerei Deputatilor un raport de evaluare a activitatii Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR).

Turcan sustine ca raportul a fost aprobat in Comisia de ancheta, in timp ce deputatul PSD afirma ca respectivul document n-a fost niciodata votat. In afara acestui fapt fara precedent - este pentru prima oara in istoria din ultimii 15 ani a Parlamentului cand o disputa politica ajunge in fata procurorilor - deputatii PSD s-au inghesuit sa o si insulte pe Raluca Turcan. Deputatul PSD Dan Mihalache a numit-o, printre altele, "bodygardul lui Theodor Stolojan" si a acuzat-o ca n-a reusit sa invete de la acesta "multa politica". In rest, deputatii PSD au anuntat ca vor apara independenta radioului si televiziunii publice si se vor opune ca aceste institutii sa ajunga sub controlul coalitiei PNL-PD.

"In interesul stabilitatii institutiilor, aceste Consilii de Administratie si actualii presedinti trebuie sa ramana in functie pana la incheierea mandatului", a afirmat grupul PSD din Camera Deputatilor. Deputata Raluca Turcan a raspuns acuzatiilor PSD, afirmand ca parlamentarii acestui partid recurg la intimidari, ceea ce arata "spaima care i-a cuprins la gandul ca protejatii lor, Seuleanu si Nicolau, ar putea raspunde penal". "Consider atitudinea si acuzatiile domniilor lor ca fiind o ultima zvarcolire a conducerilor SRR si SRTv si a purtatorilor intereselor acestora in Parlament - reprezentantii fostei puteri", a afirmat deputata liberala. Raportul Comisiei de ancheta asupra activitatii radioului si televiziunii publice propune - in varianta PNL, PD, UDMR si PUR - destituirea directorilor televiziunii si radioului public, Valentin Nicolau si, respectiv, Dragos Seuleanu.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.