Secretarul Biroului Permanent (BP), Titu Gheorghiof, a anuntat ieri ca a fost aprobata solicitarea Grupului Parlamentar PD cu privire la comportamentul neregulamentar al secretarului Camerei Deputatilor, Victor Ponta. Titu Gheorghiof a precizat ca BP va sesiza si va prezenta cazul lui Ponta Comisiei de disciplina si imunitati a Camerei.

Gheorghiof a mai declarat ca Victor Ponta, prezent la sedinta conducerii Camerei, a fost de acord cu cererea PD, "nu s-a opus" deciziei si a precizat ca va da curs convocarii atunci cand va fi solicitat de Comisia juridica. Liderul Grupului Parlamentar PD, Cristian Radulescu, a subliniat in solicitarea catre BP ca Ponta a creat "o situatie fara precedent", prin refuzul de a-si exercita atributiile de secretar, ce-i revin "in conformitate cu regulamentul Camerei".
Cazul Ponta a fost semnalat martea trecuta si de catre deputatul PNL Titu Gheorghiof, cand pesedistul a parasit sala de sedinte a Plenului Camerei, invocand faptul ca a expirat timpul alocat in programul Camerei pentru sedinta.