Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat multumit de votul de luni din Senat cu privire la OUG privind amanarea majorarii salariilor profesorilor si a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa se intruneasca in termen de 48 de ore pentru a pune pe ordinea de zi aceasta ordonanta, potrivit NewsIn.

Mircea Geoana spera ca si votul din Camera Deputatilor sa fie similar cu cel din Senat si ii cere lui Bogdan Olteanu sa puna de urgenta pe ordinea de zi ordonanta in cauza. "La decizia biroului nostru politic, dorim ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sa se intruneasca in maxim 48 de ore si cer in mod oficial presedintelui Camerei Deputatilor punerea pe ordinea de zi a acestei ordonante de urgenta", a precizat presedintele PSD.

In ceea ce priveste problemele ridicate de Guvern cu privire la aplicarea Legii majorarii salarilor profesorilor, Geoana a declarat ca PSD are un proiect de lege menit sa limiteze salarile profesorilor universitari, care in acest moment sunt "destul de mari" si pot astepta, prioritatea fiind profesorii cu salarii mici.

De cealalta parte, ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a acuzat PSD-ul si PD-L-ul de lipsa unor evaluari si a unor scenarii in cazul aplicarii Legii majorarii salariilor profesorilor cu 50%. "N-am gasit nicaieri o evaluare pe care au facut-o PSD sau PD-L privind consecintele aplicarii acestei legi, care este raspunsul lor pentru sindicate si patronate", a declarat luni Varujan Vosganian.

Ministrul finantelor considera respingerea acestei ordonante drept o actiune electorala, precizand ca ordonanta va trece probabil si de Camera Deputatilor deorece el nu poate raspunde "la sloganuri cu sloganuri". "Cata vreme noi avem evaluari, iar de partea cealalta nu avem decat vorbe, decat sloganuri electorale, e greu sa avem un dialog concret. Nu am niciun raspuns, nu am decat sloganuri electorale", a precizat Varujan Vosganian.

Plenul Senatului a respins luni Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care punerea in aplicare a maririlor salariale de 50% acordate cadrelor didactice s-a amanat pana in aprilie 2009, in ciuda incercarii reprezentantilor PNL de a scoate proiectul de pe ordinea de zi. Astfel, pentru adoptarea proiectului Legii de respingere a OUG privind amanarea aplicarii majorarilor salariale au votat 79 de senatori, 13 au fost impotriva si doi s-au abtinut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.