Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat luni ca PSD a absentat de la motiunea de cenzura pentru ca a primit de la liberali bani pentru clientela politica si functii in Compania Energetica Nationala,democrat-liberalul sustinand ca in aceasta zi a asistat la o "umilire fara precedent" a Parlamentului.

"De fapt, Tariceanu si Geoana s-au inteles sa blocheze acest demers, practic, Geoana ii plateste lui Tariceanu politic ca i-a dat 600 milioane de euro sa imparta bani pentru clientela politica de la PNL si PSD, ii plateste functiile pe care i le-a dat Tariceanu in Compania Energetica Nationala. Este o afacere de 800 de milioane de euro, deja s-au impartit functiile bine platite pe zeci de mii de euro in consiliile de administratie, iar evident ca Geoana trebuie sa-i faca un nou serviciu lui Tariceanu", a declarat liderul democrat-liberal.

El a mai spus ca parlamentarii PNL si PSD au realizat "o premiera istorica constitutionala" intrucat dupa 1989 nu a existat niciodata o situatie in care sa nu se prezinte parlamentari intr-un numar suficient pentru o motiune de cenzura. "Practic, din nou ei cu ei, PNL-ul cu PSD-ul, iar PD-L e de partea celor care apara legalitatea si moralitatea in aceasta tara. Asistam la o umilire fara precedent a Parlamentului. (...) Stim foarte clar cum guverneaza PNL-ul si PSD-ul: deviza lor e foarte clara guvernam ca sa pradam, iar pe la suprafata ne certam, iar pe la spate ne impartim banii. Din nou Calin Popescu Tariceanu sterge pe jos cu Parlamentul Romaniei", a mai acuzat Boc. El a mai spus despre PSD ca "accepta umilinta din partea lui Tariceanu, accepta ca el sa se stearga la picioare cu Parlamentul Romaniei".

Liderul democrat-liberal a mai spus ca, in aceste conditii de nerespectare a regulilor, "singura speranta" a PD-L este CCR. "Asteptam insa ca maine Curtea Constitutionala, ultimul obstacol in calea dictaturii Guvernului, sa declare neconstitutionala aceasta ordonanta si practic sa se ajunga la respectarea legalitatii in aceasta tara. Avem o singura speranta in acest moment, ca numai Curtea Constitutionala mai poate opri abuzul dictaturii Executivului, iar aceasta Constitutie sa nu mai devina una facultativa pentru Guvern", a adaugat el.

Emil Boc a respins si acuzatiile conform carora motiunea PD-L nu ar avea ca scop decat amanarea alegerilor anticipate. "Este cea mai mare minciuna si gogomanie. Nu are nicio legatura motiunea de cenzura cu amanarea alegerilor. Numai cine nu cunoaste Constitutia poate sa lege adoptarea motiunii de cenzura de amanarea alegerilor. Este o prostie si o imbecilitate si o spun in calitate de om care stie ce inseamna aceasta Constitutie", a aratat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.