Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan l-a criticat luni pe liderul PSD ca "viseaza din nou la socialismul de stat" si a avertizat mediul de afaceri asupra consecintelor revenirii "unui asemenea partid nereformat la guvernare", potrivit Newsin.

"Geoana si Tariceanu – care a platit tot timpul o taxa de protectie PSD pentru a ramane la guvernare – viseaza din nou la socialismul de stat, atat de drag PSD", a criticat luni, dupa sedinta conducerii PD-L, prim-vicepresedintele Theodor Stolojan.

El a dorit sa reaminteasca mediului de afaceri "ce a insemnat guvernarea PSD", "o guvernare sub care coruptia din Romania speriase Europa, o guvernare care a dus la pierderi pentru Romania de peste 4 mld de dolari in sistemul bancar, devalizat de catre guvernarea PSD". De asemenea, oficialul democrat-liberal a tras un semnal de alarma pentru acelasi mediu de afaceri asupra riscului revenirii PSD la guvernare, o formatiune despre care a spus ca este nereformata.

In acealasi context, Theodor Stolojan a reluat o serie din masurile anticriza propuse de PD-L, un program ce a primit girul conducerii partidului - asa cum a anuntat prim-vicepresedintele PD-L.

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a criticat duminica Guvernul pentru lipsa unei strategii anti-criza si l-a atacat pe liderul PSD Mircea Geoana, sustinand ca are "mintea ratacitoare si schimbatoare" cand vorbeste despre criza economica.

In ceea ce priveste solutiile partidului pentru contracararea efectelor crizei mondiale in Romania, care in opinia lui Stolojan ar putea avea loc din cauza vulnerabilitatii economie din acest moment, PD-L a prezentat un program anti-criza pe care doreste sa-l puna in aplicare "din prima zi", daca va forma viitorul Guvern.

Potrivit lui Stolojan, acest program urmareste trei scenarii pe care economia romaneasca le-ar putea urma in 2009, si anume: cresterea economica de 7%, de 5% sau de 4% pe an, fara sa dea alte detalii.
Printre masurile prevazute in acest program, pe plan extern, PD-L a propus Comisiei Europene si Bancii Europene Centrale infiintarea unui sistem de creditare pentru "golurile de lichiditati" la care sa aiba acces bancile tarilor din afara zonei euro, care in opinia liderului PD-L se afla "la periferia pietei economice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.