Unii deputatii acuzati de IPP ca primesc bani pentru cazare, desi au locuinte in Bucuresti, sustin ca Institutul a comis erori de documentare, in vreme ce altii recunosc ca sunt proprietari de apartamente, in care locuiesc membri ai familiilor lor, ei nemaiavand astfel unde sa stea .

Deputatul PSD Valeriu Alexandru Ungureanu a confirmat veridicitatea informatiilor de la Institutul pentru Politici Publice, care mentioneaza existenta a doua apartamente proprietate personala in Bucuresti, precizand insa ca in ele locuiesc cei doi fii ai sai si familiile acestora. "Suma de chirie o incasez legal. Ce sa fac daca copiii mei au nevoie de ajutorul parintilor lor? Daca nu luam acesti bani, ar fi trebuit sa stau la hotel, iar Camera Deputatilor ar fi trebuit sa plateasca 8.000 de lei pe luna", a sustinut Ungureanu adaugand ca moralitatea acestui gest poate fi judecata doar de catre colegii sai sau de catre electorat, prin votul exprimat in alegeri.

O pozitie similara are si Gabriel Sorin Zamfir (PNL), care are mai multe proprietati in Otopeni. "Daca este imoral, lucrul acesta mi-l asum ca atare. Alegatorii sa nu ma voteze daca ei considera ca este imoral", a declarat Zamfir. Acesta a adaugat ca locuintele de la Otopeni nu-i sunt de mare ajutor in conditiile in care are un program foarte fragmentat, cu lucrari in plen sau in comisii, intalniri cu diverse asociatii, receptii etc. "Pentru un program atat de incarcat si de fragmentat trebuie cateodata sa schimbi si trei camasi si sa faci trei dusuri. Daca ma intorc de fiecare data la Otopeni nu pot sa le fac pe toate, dar asta nu conteaza cand este vorba de populism", a spus Zamfir.

Presedintele PC, Daniela Popa, sustine ca prezenta sa pe lista este rezultatul unei erori deoarece ea nu a incasat niciodata bani pentru cheltuieli de cazare de la Camera Deputatilor. "Nu este real, eu nu am luat niciodata acesti bani. Sunt intr-adevar din Targoviste, dar nu am luat bani de chirie. Este o greseala, nu cred ca cei de la Institut au facut-o intentionat", a declarat Popa pentru NewsIn.

Deputatul PD-L Viorel Constantinescu nu a negat verdicitatea informatiilor oferite, insa a apreciat ca a respectat prevederile legale. "Sunt posesorul unei garsoniere confort 3, de 25 de metri patrati, in care locuieste fiica mea care este studenta. Nu puteam sa o dau afara sau sa locuim impreuna in garsoniera. Eu am respectat Regulamentul pentru ca acolo se precizeaza ca banii de chirie sunt acordati atunci cand nu ai unde locui. Daca eram meschin, o vindeam fiicei mele si toti eram frumosi si destepti", a spus Constantinescu.

Pecistul Dragos Dumitriu s-a declarat surprins de includerea sa pe lista IPP. "Este o minciuna prin omisiune. Eu detin doar cate 25% din doua apartamente in Bucuresti. Restul apartine altor membri ai familiei mele, dar nu mie si sotiei. Locuiesc intr-unul din aceste apartamente, dar eu platesc pentru ca stau aici. Iar suma de la Parlament vizeaza cheltuielile de cazare, nu numai chiria. Am condus si eu un ziar de scandal si tot ma documentam mai mult decat cei de la IPP", a afirmat Dumitriu.

Liberalul Adrian Mihei sustine ca a vorbit cu reprezentantii de la IPP si le-a cerut sa-l mute de pe lista celor care mai primesc bani de chirie pe lista celor care au primit, dar au renuntat la acest drept. "Or sa faca o rectificare pentru ca informatia nu era completa. Eu am renuntat din octombrie anul trecut la acesti bani", a spus Mihei.

Potrivit unui studiu dat publicitatii joi de IPP, de cazare in afara hotelului beneficiaza un numar de 135 de deputati, iar situatia a zece dintre ei este neclara din moment ce primesc si bani, dar au si proprietati in Bucuresti, conform declaratiilor de avere.

Noua deputati primesc inca bani de chirie desi au proprietati in Bucuresti

Un parlamentar a costat statul roman, in 2007, circa 7.000 de euro pe luna

Deplasarea in strainatate a unui demnitar costa in jur de 218 euro pe an


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.