In plina campanie electorala, Guvernul a decis sa restituie sindicatelor fostul patrimoniu al UGSR, Confederatiei Generale a Muncii si Consiliului General al Sindicatelor
  • Politicienii vorbesc de "mita electorala", iar viitorii beneficiari recunosc ca Executivul incearca o apropiere de sindicate, dar se declara nemultumiti ca nu s-a ales varianta mai rapida a unei ordonante de urgenta.
  • Este vorba de un imens patrimoniu de peste 300 milioane de euro la nivelul anului 1991, in care sunt incluse case de cultura, baze de odihna si tratament, hoteluri, stadioane si vapoare.

Decizia de restituire a fost luata in sedinta de Guvern de marti si vizeaza "imobilele care au apartinut patrimoniului sindical din Romania – Confederatia Generala a Muncii, Consiliul General al Sindicatelor si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania – si care au fost preluate de statul roman, de organizatiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice din 6 martie 1945 pana in prezent". Potrivit proiectului de lege adoptat de Guvern, care va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare, restituirea urmeaza a se face in natura, iar in cazul in care nu se mai poate acest lucru, vor fi stabilite masuri reparatorii. Pentru a intra in posesia patrimoniului, confederatiile nationale sindicale se vor reuni intr-o Uniune Nationala pentru Preluarea Patrimoniului Social si vor depune cerere pentru fiecare imobil solicitat, alaturi de acte sau alte dovezi care sa ateste apartenenta imobilului la patrimoniul sindical.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.