Sindicalistii vor ca in noua lege a salarizarii personalului bugetar sa fie inclusi si parlamentarii si categoriile privilegiate platite din banii publici, precum angajatii agentiilor de stat, a declarat, miercuri, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

"Legea salarizarii din sectorul bugetar va cuprinde tot personalul platit din fonduri publice. Niciun salariu nu va fi diminuat odata cu intrarea in vigoare a noii legi, insa aceasta va duce la micsorarea diferentelor dintre salariile mici si cele mari, veniturile mici urmand sa creasca mai accentuat decat cele mari", a precizat liderul sindical.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat la finalul negocierilor de miercuri cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ca vineri va fi finalizat textul ce cuprinde cele opt principii care vor sta la baza legii salarizarii bugetarilor, urmand ca luni, sindicatele sa semneze acest acord cu reprezentantii Guvernului.

Hossu a adaugat ca legea ar urma sa apara în cel mult sase luni de la semnarea acordului, termenul vehiculat de sindicalisti pentru intrarea in vigoare fiind 1 iunie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.