"In conformitate cu lege conflictului de munca nu exista nici un conflict de munca declansat intre compania CFR si sindicate. In conformitatea cu legea feroviara intreruperea circulatiei trenurilor constituie infractiune deoarece pune in pericol calea ferata si implicit calatorii" a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai precizat ca le cere CFR-istilor sa nu se lase "instigati" si sa nu incalce legea, plecand de la posturile lor. Mai mult, ministrul a declarat ca va emite dosare de cercetare, va trimite echipele politiei pentru a verifica cine intrerupe lucrul si va inainta dosare catre parchete.

De asemenea Orban a solicitat sa se faca o evaluare a pierderilor, fiind vorba de o paguba insemnata, in special in cazul CFR Marfa unde, in orele incetarii activitatii, milioane de tone de marfa, titei, petrol, marfuri esentiale nu vor ajunge la destinatie. De asemenea vor fi afectati si calatorii.

Circulatia trenurilor ar putea fi oprita, astfel, vineri de la ora 7:00 la 13:00, dupa ce Executivul a refuzat sa dea banii alocati pentru investitii la CFR in anul 2008, dupa cum declara, luni, presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa.