Birourile permanente ale senatului si Camerei Deputatilor au decis ieri, din motive de campanie electorala cel mai probabil, sa abroge normele metodologice prin care se mareau pensiile parlamentarilor prin alegerea unei baze de calcul mai avantajoase
Anularea normelor de aplicare a Statutului senatorilor si deputatilor s-a realizat la propunerea presedintelui Bogdan Olteanu, care si-a justificat initiativa prin faptul ca modificarile "nu sunt conforme spiritului, dorintelor opiniei publice".

Schimbarea bazei de calcul (ultima indemnizatie lunara bruta in locul mediei pe ultimele 12 luni) s-ar fi tradus printr-un plus la pensie cuprins intre 270 lei si 340 lei, in functie de pozitia ocupata in ierarhia parlamentara. Votata in mare secret, pe 24 septembrie, modificarea a fost insotita de un alt beneficiu extrem de important: eliminarea interdictiei de a cumula pensia cu indemnizatia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.