Presedintele PD-L Bihor, Petru Filip, a declarat marti, intr-o conferinte de presa, va sesiza in plenul Parlamentului European ca Guvernul refuza sa puna legea majorarii salariale pentru profesori, care a fost votata de parlamentari si promulgata de presedinte, transmite corespondentul NewsIn

Filip a spus ca isi va sustine declaratia pe 17 noiembrie si va ridica problema nerespectarii de catre guvernul roman a separatiei puterilor in stat, a autonomiei locale si a descentralizarii, chiar si cu riscul de a fi criticat ca umbla „cu para”.
Potrivit liderului democrat-liberal, in Romania se asista la un blocaj democratic, iar mecanismul separatiei puterilor in stat nu functioneaza. Petru Filip considera ca este un precedent periculos ceea ce face acum Guvernul Tariceanu.

„Principiul care guverneaza in Uniunea Europeana este separatia puterilor intr-un stat de drept, ceea ce, in acest moment, in Romania nu se respecta. Un act legislativ, validat de puterea judecatoreasca si promulgat de presedinte, dar care sa nu fie pus in aplicare de puterea executiva, e un precedent periculos, care lasa impresia ca in Romania jocul democratic nu functioneaza”, a spus Filip.

El a mai declarat ca un nepunerea in aplicare a unui act normativ votat in Parlament, validat de Curtea Constitutionala si promulgata de Presedintia Romaniei este ceva de neimaginat intr-o tara care se pretinde parte a Uniunii Europene. “Nu e in stare actualul Guvern sa aplice legea? Sa lase guvernarea si vine altul!”, a exclamat Petru Filip, care spune ca asupra Romaniei planeaza suspiciunea ca “jocul democratic nu functioneaza”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.