Comisia juridica a Senatului nu a reusit marti sa dea un aviz cu privire la Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind amanarea majorarii salariilor profesorilor, pentru ca votul a fost la egalitate, la sedinta comisiei fiind prezenti sase senatori.

"Nu am reusit sa dam un aviz pentru ca votul a fost la egalitate, au fost trei voturi in favoarea ordonantei, trei voturi impotriva", a declarat marti presedintele Comisiei juridice, Norica Nicolai. Aceasta a mai precizat ca in Regulament nu mai exista prevederea conform carei presedintele comisiei poate decide in caz de egalitate, ca atare, comisia juridica va inainta un raport ce va contine ambele pozitii ale celor prezenti la sedinta.

Cei care au votat in favoarea OUG au fost membrii liberali din Comisia juridica: Norica Nicolai, Ion Basgan si Mario Oprea, care, potrivit Noricai Nicolai, considera ca ordonanta a fost justificata din toate punctele de vedere.

De cealalta parte, Doru Ioan Taracila, Constantin Gheorghe si Gavrila Vasilescu au votat impotriva Ordonantei de Urgenta, motivand ca aceasta nu se justifica si ca Guvernul trebuie sa respecte decizia Parlamentului, in calitatea sa de unica autoritate legiuitoare a tarii. "Din punctul nostru de vedere doua aspecte au fost importante. Unu, 4 ani de ordonante, iar Parlamentul s-a vazut ca nu este unica autoritate legiuitoare a tarii si a doua chestiune extrem de importanta, in acest domeniu, in acest moment apreciem ca nu exista o situatie institutionala care sa-i permita Guvernului sa emita o ordonanta de urgenta", a declarat Doru Ioan Taracila.

Taracila a recunoscut ca a fost si un vot politic, sustinand ca votul sau a reprezentat si pozitia PSD-ului. "Pozitia mea este si pozitia PSD-ului", a mai precizat Taracila, intrebat fiind daca a fost si un vot electoral.

Ordonanta de amanare a majorarii cu 50% a salariilor profesorilor a primit marti, in unanimitate, raport de respingere din partea Comisiei de invatamant a Senatului. Cvorumul de sedinta a fost asigurat de cei sase senatori prezenti: Irinel Popescu, Ivan Cismaru, Dan Sabau, Alexandru Athanasiu, Ion Solcanu si Anghel Iordanescu.

Ordonanta ar urma sa intre tot marti si in dezbaterea Comisiei de munca a Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.