Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca asteapta ca senatorii sa se razgandeasca in legatura cu respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului prin care se proroga termenul majorarii salariilor profesorilor, tinand cont de semnalele care vin din partea UE si din tara.

Intrebat daca se asteapta ca Ordonanta Guvernului prin care se amana aplicarea majorarii salariilor profesorilor pana la 1 aprilie 2009 sa fie respinsa in Parlament, premierul a spus ca nu doreste sa faca speculatii, dar are incredere ca parlamanetarii vor analiza serios implicatiile economice ale unui asemenea demers. "Asteptam sa vedem, poate intre timp Senatul se mai gandeste si analizeaza in mod serios toate semnalele care vin din economie, toate semnalele care vin de la UE, ieri cred ca ati remarcat declaratiile comisarului Almunia (Joaquin Almunia-n.r.) care transmite un mesaj extrem de clar si care vorbeste despre necesitatea de a nu se pune in aplicare aceasta masura de majorare a salariilor care poate sa accentueze anumite probleme cu care tarile europene, si inclusiv Romania, s-ar putea confrunta in perioada urmatoare. Deci, eu cred ca senatorii nu pot sa ramana insensibili la mesajele care vin din tara, sunt intreprinderi care sunt nevoite sa concedieze oameni, activitati economice care se restrang, iar o astfel de masura vine impotriva sensului oricarei logici ", a declarat primul-ministru.

Parlamentul se va reuni luni, 10 noiembrie, in sedinta comuna pentru a dezbate Ordonanta de Urgenta a Guvernului de amanare a termenului de majorare a salarilor profesorilor, a anuntat marti viceliderul grupului parlamentar PSD Alexandru Atanasiu.

Inainte de a fi dezbatuta in plenul reunit al Camerelor, ordonanta trebuie sa fie discutata de comisiile de invatamant si de munca, care au la dispozitie trei zile pentru a formula raportul, fiind vorba despre o ordonanta de urgenta. De asemenea au fost solicitate avize si din partea comisiilor de buget, finante si juridica. In cazul in care comisiile nu reusesc sa se intalneasca si sa formulez raportul, Alexandru Atanasiu a declarat ca tot programul se va decala, sustinand ca o problema va fi cvorumul in cadrul comisiilor care trebuie sa redacteze rapoartele de fond.

Alexandru Atanasiu a precizat ca, in ceea ce priveste Comisia pentru invatamant, din care face parte, aceasta se va intalni cel mai probabil in cursul zilei de marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.