Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa trimita la Parchetul General dosarul in care Adrian Nastase il acuza pe vicepresedintele PD-L Cezar Preda de calomnie, motivul fiind calitatea de parlamentari a celor doi.

Judecatorii instantei supreme au decis sa isi decline competenta in favoarea Parchetului General, pe motiv ca Nastase si Preda sunt parlamentari, procurorii fiind cei care ar trebui sa analizeze cauza si sa decida daca este de competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cezar Preda ar fi facut declaratii politice la adresa lui Adrian Nastase in cadrul unei conferinte de presa de pe 14 august, dupa ce Parlamentul a respins cererea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului premier, potrivit avocatului vicepresedintelui PD-L. Deputatul a spus ca Adrian Nastase trebuie sa se prezinte singur in fata instantei si ca ar fi imaginea unui om corupt, a mai declarat avocatul Mircea Valentin pentru NewsIn.

"Dupa parerea mea nu era calomnie, ar fi putut fi vorba de cel mult insulta. Eu cred ca Nastase a incercat prin aceste acuzatii sa obtina un certificat de buna purtare, dar nu i-a mers", a mai declarat avocatul lui Cezar Preda.

"PD-L cere demisia deputatului Adrian Nastase pentru ca cetateanul Adrian Nastase sa se prezinte in fata justitiei asa cum se prezinta fiecare cetatean roman", a declarat atunci vicepresedintele democrat-liberalilor Cezar Preda. El a mentionat ca refuzul deputatului social-democrat de a demisiona si a veni in fata justitiei ar fi o recunoastere clara a vinovatiei din dosarul instrumentat de procuratura. "Spre deosebire de Miron Mitrea sau Traian Basescu, atunci cand a fost cazul, acest om, in lasitatea sa, refuza sa se duca in fata justitiei, pentru ca in fata justitiei nu poti raspunde pe blog, in fata justitiei trebuie sa raspunzi personal", a mai declarat vicepresedintele PD-L.

Pe 13 august, colegii deputati ai lui Adrian Nastase au votat impotriva cererii DNA de urmarire penala a acestuia.

Dosarul "Zambaccian", pentru care procurorii nu au primit, in august, aviz pentru inceperea urmaririi penale, se refera la modul in care familia Nastase a dobandit imobilul de pe strada Zambaccian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.