Raportul comisiei prezidentiale privind modificarea Constitutiei a fost finalizat si va fi lansat pentru dezbatere publica 'in curand', ne-a declarat conferentiarul universitar Radu Carp, secretarul comisiei

Pe fondul discutiilor aprinse intre Traian Basescu si liderii PNL si PSD pe tema atributiilor prezidentiale in privinta desemnarii viitorului premier, comisia prezidentiala pentru modificarea Constitutiei anunta ca a finalizat raportul, ca l-a depus pe masa presedintelui si ca el va fi adus in discutia publicului larg "in curand". Radu Carp, secretarul comisiei prezidentiale, a afirmat ca scopul acestui raport a fost acela de a pune un diagnostic actualului regim politic si de a face recomandari de modificare a Constitutiei. Carp sustine ca "eventual" un partid politic ar putea sa preia o serie de propuneri ale comisiei de la Cotroceni si sa puna in discutie, in viitorul Parlament, revizuirea legii fundamentale.

"Noi am facut o analiza, am stabilit care sunt defectele actualului regim politic si am facut o serie de propuneri. Am dat o diagnoza a regimului politic. asta a fost mandatul nostru", ne-a precizat Radu Carp. La randul sau, conferentiarul universitar Dacian Dragos, membru al comisiei prezidentiale, ne-a spus ca membrii comisiei au intocmit un document tehnic care cuprinde deficientele Constitutiei, plusurile si minusurile sale, dar s-a facut si o analiza a relatiilor dintre puterile statului. Mai transant, consilierul prezidential Cristian Preda a declarat, intr-un interviu acordat unui ziar central, ca el personal prefera ca in urma modificarii constitutionale sa se mearga pe varianta unui regim semiprezidential consolidat, de tip francez, "cu o pozitie privilegiata a presedintelui", ceea ce ar insemna ca seful statului sa fie si seful Guvernului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.