Ministrul Educatiei Anton Anton a declarat luni ca predecesorul sau social-democrat, Ecaterina Andronescu, vede diferit "meciul de fotbal" din tribuna, amintind ca, pe vremea cand detinea portofoliul Educatiei, ii ruga "plangand" pe sindicalisti sa accepte cresteri salariale de 5%.

"La vremea cand doamna Andronescu era ministrul Educatiei, negocia majorarile salariale cu aceleasi sindicate, in termeni feminini evident, plangand si spunandu-le <va rog frumos, acceptati o crestere salariala cu 5%, mai mult nu se poate!>. Sigur ca, in momentul in care ai iesit de pe teren si ai intrat in tribuna, vezi altfel meciul de fotbal", a declarat ministrul Educatiei.

El a intrebat retoric parintii daca vor revenirea vremurilor in care mergeau la scoala cu cateva zile inainte de inceperea anului scolar pentru a zugravi si pentru a spala podelele, in conditiile in care partidele de opozitie sustin directionarea banilor alocati pentru investitii catre salarii.

Anton a spus ca in sistemul educational este nevoie intr-adevar de cadre didactice bine platite, dar diferentiat, in functie de performante. El a precizat ca tinerii care vor sa devina cadre didactice si actualii profesori care au performante trebuie sa primeasca mai multi bani. "Nu avem grija de performerii din educatie. Performerii si cei care-si fac treaba cu lehamite sunt salarizati la fel", a spus ministrul.

Ministrul Educatiei a precizat ca peste 70% din fondurile alocate pentru Educatie in 2008 au fost cheltuite pana in prezent, insa exista scoli unde lucrarile efectuate nu au fost inca achitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.