"Grupul parlamentar al PD-L a cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului astazi (n.r. - luni) si acest Birou Permanent urmeaza sa decida termenul de doua zile pentru raport si vot in plen (n.r. - pentru ordonanta de amanare a majorarii salariilor profesorilor)", a anuntat luni, dupa sedinta conducerii democrat-liberale, liderul partidului Emil Boc. El a precizat ca PD-L solicita procedura de urgenta si termene de doua zile in fiecare Camera a Parlamentului pentru "respingerea ordonantei lui Tariceanu de blocare a salariilor profesorilor". "PD-L cere ca in aceasta saptamana in ambele Camere ale Parlamentului sa fie respinsa ordonanta de blocare a salariilor profesorilor", a completat liderul democrat-liberal.

Presedintele Senatului Ilie Sarbu a declarat vineri pentru NewsIn ca a convocat pentru marti, 4 noiembrie, la ora 9.00, o sedinta a conducerii Senatului, inaintea celei a Birourilor Permanente ale celor doua camere, programate in aceeasi zi pentru includerea pe ordinea de zi a motiunii de cenzura a PD-L. In cursul zilei de marti va avea loc o sedinta comuna, de la 10.00, in care se va citi motiunea de cenzura cu titlul "Educatia ramane. Guvernul pleaca", iar marti dupa-amiaza se vor intruni comisiile de invatamant, buget si munca de la Senat pentru a discuta OUG privind amanarea aplicarii majorarii cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

Potrivit lui Sarbu, calendarul traseului ordonantei ar putea fi continuat cu votarea ei in plenul Senatului, pe 10 noiembrie, cand s-ar strange un numar suficient de parlamentari intrucat in aceeasi zi ar avea loc si votul pe motiunea de cenzura, in camerele reunite.