Deputatul Nicolicea a declarat ca acesta initiativa vine pe fondul mai multor nemultumiri legate de activitatea consilierilor locali PD-L. "Am inceput sa strangem semnaturi chiar de astazi (n.r. vineri) fiindca este un lucru important si nu mai putem amana. Am demarat acest referendum pentru dizolvarea Consiliului Local pentru a scoate escrocii si praduitorii de terenuri de la PD-L din CL", a afirmat Nicolicea.
Deputatul nu a putut estima insa perioada in care va reusi sa stranga semnaturile necesare.

"Referendumul se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de cel putin 25% din numarul cetatenilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale ale unitatii administrativ-teritoriale. In aceste conditii, va dura ceva timp pana vom strange semnaturile”, a mai spus presedintele PSD Mehedinti.

Eugen Nicolicea a solicitat, recent, Prefecturii Mehedinti sa constatate si incetarea de drept a mandatului primarului Severinului, Constantin Gherghe (PD-L), pe care il acuza de incompatibilitate, intrucat nu a depus la Baroul Mehedinti, in termen de 15 zile de la numirea sa in functia de primar, o cerere de suspendare din functia de avocat.