Luminita Gheorghiu a candidat in 2004 la Senat, in Arges, de pe pozitia a patra, insa alianta PSD+PC a obtinut doar doi senatori - Nicolae Vacaroiu si George Copos. In mod normal, locul lui Nicolae Vacaroiu trebuia preluat de candidatul de pe pozitia a treia, insa acesta a preferat fotoliul de consilier judetean in Arges.

Medicul Luminita Gheorghiu va fi senator PSD de Arges pana la la alegerile din 30 noiembrie.

Luminita Gheorghiu a adresat, miercuri, o scrisoare deschisa adresata clasei politice si cetatenilor, intitulata "Jocul cu viata oamenilor", in care atrage atentia asupra problemelor grave cu care se confrunta persoanele cu handicap si faptul ca evidenta acestor persoane nu este reala.
Nicolae Vacaroiu si-a anuntat demisia din functia de senator la inceputul saptamanii trecute, sustinand un discurs in fata fostilor sai colegi de Parlament. Vacaroiu a fost numit pe 14 octombrie, de Parlamentul Romaniei, in functia de presedinte al Curtii de Conturi, pentru un mandat de noua ani, alaturi de alti 17 viitori consilieri PSD, PD-L, PNL, PRM, PC si UDMR, alesi conform algoritmului politic.