Liderul PSD Mircea Geoana a declarat miercuri ca demersul PD-L de a depune motiune de cenzura ascunde de fapt planul "real" de amanare a alegerilor si ca social-democratii vin cu o solutie mai rapida si mai concreta, respingerea de catre Parlament a ordonantei care amana majorarile salariale.

"Credem ca motiunea de cenzura ascunde de fapt planul real al acestui partid de amanare a alegerilor si de aceea azi suntem circumspecti cu privire la finalitatea reala din punctul de vedere al legii salarizarii profesorilor. In acest moment, consideram ca o motiune de cenzura nu este necesara in conditiile in care Parlamentul se poate pronunta prin dezbaterea acestei ordonante de urgenta. Noi oferim o solutie concreta, iar PD-L se ocupa doar de scandal politic, incearca sa puncteze electoral si sa amane alegerile", a comentat Mircea Geoana anuntul PD-L de depunere a motiunii de cenzura.

Liderul social-democrat a mai aratat ca este "dreptul constitutional" al PD-L de a depune o motiune de cenzura, dar ca, din punctul sau de vedere si al PSD, principala prioritate e respingerea ordonantei de urgenta. "Este calea cea mai simpla de a creste salariile profesorilor. Motiunea de cenzura... eventual cade guvernul si eventual dupa aceea vedem daca un alt guvern va putea sa aplice aceasta lege", a adaugat el, sugerand ca demersul PD-L amana de fapt majorarile respective.

Geoana a informat ca imediat ce OUG va fi publicata in Monitorul Oficial, Senatul, a carei presedintie o asigura PSD, prin Ilie Sarbu, se va reuni in regim de urgenta, in calitate de prima camera sesizata pentru a dezbate actul. "Sper ca dl. Bogdan Olteanu nu va face obisnuitul joc de glezne pentru amanarea publicarii a acestei importante ordonante si importante legi", a comentat cu subinteles Geoana, adaugand ca "presedintia liberala a Camerei Deputatilor" este obligata sa se pronunte asupra ordonantei la fel de rapid ca Senatul.

Presedintele PSD estimeaza ca pana pe 15 noiembrie Parlamentul se va pronunta pe aceasta ordonanta, astfel incat profesorii sa poata primi salariile marite. Geoana a mai a sustinut ca respingerea ordonantei si-ar putea incheia traseul legislativ inainte de cel al motiunii de cenzura. "Pentru noi in acest moment prioritatea prioritatilor este dezbaterea in cele doua camere intr-un interval scurt a ordonantei prin care Guvernul a incercat sa scape de vocea profesorilor", a conchis el, aratandu-se convins ca Parlamentul va respinge masura luata de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.