Senatorii au decis astazi ca inaltii functionari publici, care vor sa candideze la alegerile parlamentare, sa fie obligati sa isi dea demisia din functia publica pe care o detin, nu doar sa se suspende pe perioada campaniei electorale asa cum era prevazut initial

Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 97/2008 pentru modificarea si completarea Titlului I al legii uninominalului si al legii privind statutul alesilor locali, la care comisia juridica a adoptat un amendament cu privire la conditiile in care inaltii functionari publici pot participa la alegeri, a fost adoptata de Senat cu 70 de voturi pentru si 6 impotriva, votul desfasurandu-se prin ridicarea mainilor.

„Inaltii functionari publici pot candida la alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat numai daca la data depunerii candidaturii le-au incetat raporturile de serviciu”, se precizeaza in amendamentul propus de senatorul PD-L, Dan Carlan. Acest amendament inlocuieste prevederea potrivit careia inaltii functionari trebuie doar sa se suspende din functia publica pe perioada desfasurarii campaniei electorale.

Grupul PRM a contestat votul, prin vocea senatorului Gheorghe Funar, pe motivul ca in sala nu ar fi prezenti decat 47 de senatori, dupa ce initial a cerut ca votul sa fie electronic, solicitare care a fost respinsa de plenul Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.