Datele prezentate marti de seful statului cu privire la salariile incasate de angajatii unor institutii ale statului nu sunt reale, a declarat miercuri premierul Tariceanu, anuntand ca informatiile vor fi demontate de ministrii de resort.

"Ministrul Sanatatii si ministrul Lucrarilor Publice vor prezenta situatia reala, nu pe cea pe care crede presedintele ca face bine sa o umfle. Datele prezentate de presedinte nu sunt reale", a declarat Tariceanu in judetul Prahova.

Seful statului a adresat Executivului, marti, la cateva ore dupa ce Guvernul a decis amanarea majorarii salariilor cadrelor didactice pana in aprilie, o pledoarie pentru onestitate, invocand alte mariri salariale pentru angajatii ANL si personalul medical, care s-au aflat, alaturi de legea salariilor profesorilor, pe masa presedintelui, la promulgare, si care nu au intampinat niciun fel de contestare.

Presedintele a aratat ca, alaturi de "celebra" lege prin care se majoreaza cu 50% salariile cadrelor didactice, a promulgat si alte doua legi de aprobare a unor ordonante guvernamentale, una care prevede cresteri salariale de 21-37% in sectorul sanitar, precum si alte facilitati si sporuri pentru managerii spitalelor, iar alta prin care salariile angajatilor ANL se maresc de 4,4 ori.

"Deci la sanatate a fost posibil 21-37%, repet, nu acuz acest lucru, ci doar semnalez onestitatea", a aratat seful statului, in conditiile in care, pe de alta parte, premierul a sustinut ca majorarile salariilor dascalilor ar afecta economia.

Pe de alta parte, si in cazul angajatilor ANL maririle salariale de 4,4 ori au fost posibile, a aratat seful statului. "Nu discutam de acelasi numar de oameni, dar aici discutam de onestitate, de modul cum tratezi toate categoriile, de modul cum te adresezi fiecarei categorii in parte. Si daca vorbim despre onestitate, daca ni se prezinta de catre premier aopcalipsa crizei economice, cum Dumnezeu o fi posibil sa maresti salariile profesorilor in aprilie, dar in octombrie, nu?", a precizat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.