In grupul parlamentar al PNL au fost discutate ieri amendamentele pe care deputatul Dragos Ujeniuc le-a propus la initiativa legislativa privind legea lustratiei elaborata de Societatea Timisoara si de parlamentarii liberali de Timis, Viorel Oancea si Adrian Cioroianu.

Conform afirmatiilor purtatorului de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, lunea viitoare, in cadrul sedintei grupului parlamentar se va dezbate forma finala a legii, dupa care proiectul va fi supus unei ample dezbateri publice. Liberalul Ujeniuc prin amendamentele propuse a scos de pe lista "neagra" accesul timp de 10 ani la functia de primar ("indiferent ce a facut cineva inainte de 1989, nu poti sa te opui vointei electoratului" - Dragos Ujeniuc) si a eliminat judecatorii din categoria celor care "au facut jocul puterii comuniste". "Judecatorii nu pot fi considerati ca ar fi slujit interesele aparatului represiv. Securistii si militienii se incadreaza in aceasta categorie", a mai precizat Ujeniuc.

Reamintim, proiectul initial a fost conceput dupa modelul punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, care, in esenta, prevede o interdictie de a accede timp de 10 ani la demnitati pentru activistii din structuri judetene si centrale ale PCR si pentru ofiterii din aparatul de Securitate. Cu exceptia senatorilor si deputatilor PSD si PRM de Timis, reprezentantii tuturor partidelor parlamentare din judet, precum si ai PPCD au semnat duminica un document de sustinere a viitoarei legi a lustratiei. La ora actuala nu se stie care va fi prima Camera parlamentara ce va fi sesizata cu proiectul, existind temeri pentru cazul in care camera decizionala va fi Senatul, din cauza ca aici majoritatea este fragila si proiectul ar putea fi ingropat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.