Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Calin Popescu Tariceanu, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), H.-R. Patapievici, protesteaza fata de amputarea bugetului ICR pe anul 2009 cu 40%
Conform lui Patapievici, care a fost ales si vicepresedinte al retelei Institutelor Culturale Nationale Europene, reducerea de buget a fost anuntata de Guvern dupa aprobarea programelor anuale ale celor 17 institute culturale din strainatate. Drept urmare, acestea vor fi nevoite sa anuleze o buna parte din parteneriatele deja incheiate pentru anul viitor.

„Prin decizia dvs. de a ne reduce bugetul cu 40%, impingeti Institutul din subfinantare in desfiintare“, spune Patapievici, adaugand ca aceasta „amputare de fonduri“ ajunge la 75% in cazul Directiei Arte Vizuale, la 60% la Directia de Relatii Internationale si la 33% in cazul Directiei Romani din Afara Tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.