Deputatul german crestin democrat Gunther Krichbaum a declarat, ieri, la Timisoara, referindu-se la tendinta unor formatiuni politice romanesti de a impartasi doctrina populara, ca Partidul Popular European (PPE) nu este o organizatie inchisa, dar are rezerve fata de partidele nationaliste. Semnalul dat de deputatul german vizeaza clar PRM, care si-a transformat denumirea in PPRM tocmai din dorinta de a adera la PPE.

"PPE nu este un partid inchis. Poate adera oricine, dar partidele care doresc sa faca acest lucru trebuie sa indeplineasca anumite conditii, printre care de a nu fi din esichierul partidelor nationaliste", a declarat Krichbaum. El a adaugat ca, impreuna cu colegii crestin-democrati germani, apreciaza dorinta partidelor politice romanesti de a deveni populare, dar s-a aratat surprins de asa numitul "traseism politic". Partidele din Romania membre ale PPE sunt PNTCD si UDMR, si intentioneaza sa adere PUR si PPRM. PD ar vrea sa devina un partid popular daca o motiune populara ar avea castig de cauza la Conventia Nationala din 25 iunie.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.