Departamentul Comunicare si Reprezentare al TVR a difuzat ieri, un comunicat de presa ce contine, potrivit autorilor, "o prima dovada" a imixtiunii Guvernului in activitatea televiziunii publice. "Dovada" TVR este extrasa din Programul de guvernare pe perioada 2005 - 2008, unde scrie ca "... in acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio si televiziune finantate din buget pentru ca acestea sa emita in limba maghiara pe tot parcursul zilei". In opinia conducerii TVR, "este inadmisibil si ilegal ca programele televiziunii publice sa faca obiectul negocierilor unei aliante politice, iar deciziile asupra realizarii si duratei acestor programe sa se materializeze in hotararile unui program de guvernare".

"Programele televiziunii publice nu pot fi dictate de catre Guvernul Romaniei, acestea nu sunt o marfa ce se da la schimb pentru satisfacerea partenerilor de guvernare", se arata in comunicatul Departamentului Comunicare si Reprezentare. Vicepresedintele Comisiei de ancheta a activitatii SRR si SRTV, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a acuzat-o ieri pe presedinta Comisei, deputatul PNL Raluca Turcan, ca ar fi savarsit "grave abuzuri si incalcari ale Regulamentului Camerei si al comisiei" cu ocazia discutarii si votarii raportului. Intr-o sesizare adresata, ieri, Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, el sustine ca Turcan ar fi fortat votarea raportului comisei de ancheta, fara ca acesta sa fie discutat.

Sapte intrebari pentru Nicolau

Realizatorul de televiziune Lucia Hossu-Longin i-a adresat ieri sapte intrebari lui Valentin Nicolau. "V-ati intrebat vreodata daca aceste scrisori deschise (punctele de vedere exprimate de dumneavoastra) sunt impartasite de Consiliul de Administratie, Consiliul Director sau angajatii TVR?", il intreaba Lucia Hossu-Longin pe seful TVR, cerandu-i acestuia sa spuna si cine Ii permite sa foloseasca "spatiul de prime-time pentru a purta un razboi personal cu cei care au indatorirea prin Lege sa controleze managementul si echidistanta postului public". Realizatorul tv mai solicita raspuns si la intrebarea "Ce mai face presedintele Romaniei?", pentru ca, spune ea "nu putem afla din jurnalele TVR" acest lucru. O alta intrebare a Luciei Hossu-Longin este de ce nu a organizat Televiziunea Publica teledonul initiat de Realitatea TV. "Cine va credeti?", insista Lucia Hossu-Longin, adaugand: "Va cramponati penibil de postul dobandit prin favoarea decidentilor PSD (...)".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.