Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat ca amanarea cresterii salariilor profesorilor pana pe 1 aprilie demonstreaza ca Guvernul este ipocrit din moment ce sustine ca sunt resurse financiare pentru majorarile salariale.

"Acum Guvernul constata ca pana pe 1 aprilie nu se mai prabuseste economia Romaniei. Decizia guvernului Tariceanu arata ipocrizia acestuia precum si faptul ca minciuna are picioare scurte", a declarat Stolojan pentru Realitatea TV, precizand ca amanarea demonstreaza tocmai faptul ca exista resursele financiare necesare pentru cresterea veniturilor dascalilor.

El a sustinut ca prorogarea termenului de aplicare a legii pana pe 1 aprilie pentru elaborarea unei legi unice privind salarizarea bugetarilor este "praf in ochi". "Calin Popescu-Tariceanu joaca acum rolul fatarnicului. Legea aceasta era gata din 2007, dar nu a vrut sa o promoveze", a mai declarat Stolojan.
Democrat-liberalul a spus ca partidul sau isi va finaliza intentia de a formula o plangere penala impotriva premierului pentru abuz in serviciu si de a depune o motiune de cenzura in Parlament. "Cine nu o sprijina inseamna ca nu doreste cresterea salariilor profesorilor", a conchis Stolojan.

Guvernul a adoptat, marti, prin ordonanta de urgenta, amanarea cresterii salariilor profesorilor, pana la 1 aprilie, in asteptarea unei Legi a salarizarii bugetarilor, au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.