Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a declarat ca PRM a fost invitat de PD-L sa semneze motiunea de cenzura pe care democrat-liberalii doresc sa o inainteze Parlamentului in urma deciziei Guvernul de a amana majorarea salariilor profesorilor, transmite NewsIn.

Lucian Bolcas considera ca singura solutie la decizia de azi a Executivului de a amana majorarea salariilor profesori pana pe 1 aprile este inlaturarea Guvernului. "Exista un singur pas - inlaturarea Guvernului", a declarat Lucian Bolcas.

Vicepresedintele PRM a confirmat ca a primit din partea PD-L invitatia de a semna motiunea de cenzura si ca o vor face "fara nicio retinere".

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a anuntat luni, dupa sedinta conducerii partidului, ca democrat-liberalii vor initia o motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru "incalcarea Constitutiei" si "abuz in serviciu", in cazul in care Executivul va bloca majorarea salariilor profesorilor. "Al doilea motiv este faptul ca Guvernul are si a avut resursele necesare pentru a face majorarea salariilor profesorilor, deci sa aplice legea", a declarat Theodor Stolojan.

Pentru a initia motiunea in Parlament, PD-L are nevoie de 116 semnaturi, dar democrat-liberalii dispun doar de 103. In vederea completarii listei de semnaturi de la alte partide, presedintele Emil Boc a fost intrebat daca se asteapta sa primeasca si semnaturile parlamentarilor PRM. Emil Boc a declarat ca PD-L va discuta cu senatorii si deputatii de la toate partidele, indiferent de culoarea politica, deoarece este o tema prea importanta pentru a incerca "banalizarea ei pe criterii de partizanat politic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.