Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca partidul sau nu va semna si nici nu va vota motiunea democrat-liberalilor, apreciind ca demersul PD-L este unul politicianist si ca nu este fezabil din punct de vedere al procedurilor parlamentare.

PSD vrea sa contracareze tentativa Guvernului de blocare a cresterii salariilor profesorilor prin alte metode, sustine Cristian Diaconescu. "Daca Guvernul va promova o Ordonanta de Urgenta, noi vom fi cei care vom sustine discutarea ei in Parlament si eliminarea rapida printr-o lege de respingere a acesteia. Doar daca primul-ministru va veni in Parlament sa-si asume raspunderea, ne vom gandi serios la posibilitatea unei motiuni de cenzura. Pentru ca este singurul demers constitutional care ne ramane in situatiile de asumare a raspunderii de catre Guvern", a declarat Diaconescu pentru NewsIn.

Senatorul a precizat ca demersul PD-L nu a fost discutat inca in cadrul conducerii PSD, dar a apreciat ca motiunea cu care democrat-liberalii ameninta Guvernul este un demers politicianist. "Textul motiunii PD-L ar trebui sa se refere la toti cei patru ani de guvernare deoarece salariile din educatie nu au crescut pana acum din cauza unei constituiri gresite a bugetului, iar asta s-a intamplat din 2005, cand si ei erau la guvernare. Este un gest politicianist", a spus purtatorul de cuvant al social-democratilor.

El si-a aratat rezervele asupra sanselor de succes al unei motiuni de cenzura acum, in pragul alegerilor. "Proiectul nu este fezabil. din punct de vedere al procedurilor parlamentare. Iar PD-L stie acest lucru", a conchis Diaconescu.

"Cine nu va semna motiunea de cenzura pe care o vom de pune in Parlament (...) nu este de acord cu majorarea salariilor la profesori", a mai spus prim-vicepresedintele PD-L.

La randul sau, liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, a declarat ca textul demersului antiguvernamental va fi definitivat marti si va purta semnatura celor 103 parlamentari ai partidului. "Toti cei care au votat majorarea salariilor profesorilor sunt invitati sa semneze aceasta motiune de cenzura, daca nu, cine nu sustine motiunea de cenzura nu sustine majorarea salariilor profesorilor si se dezice de votul pe care l-au dat in Parlament", a atentionat Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.