Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului de interne, Cristian David, sa dispuna efectuarea cu operativitate a unei anchete pentru identificarea persoanelor care au distrus aproximativ o suta de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc, potrivit unui comunicat remis duminica NewsIn

Premierul a solicitat si ministrului de justitie sa sesizeze Ministerul Public in acelasi sens, se arata in acelasi comunicat. De asemenea, primul-ministru i-a mai cerut lui Cristian David sa dispuna Ministerului Internelor si Reformei Administrative deplina cooperare cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania pentru prevenirea oricaror asemenea fapte.

"Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu isi exprima indignarea fata de actul de vandalism comis in Cimitirul Evreiesc din soseaua Giurgiului din Bucuresti in data de 22 octombrie 2008. Primul Ministru, in numele Guvernului Romaniei, condamna cu toata fermitatea acest act criminal, un act inadmisibil in Romania de astazi, si exprima solidaritatea cu reprezentantii Comunitatii Evreiesti din Bucuresti", se mai arata in comunicat.

Primul-ministru a transmis in data de 24 octombrie a.c. o scrisoare Presedintelui Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, dr. Aurel Vainer, prin care il informeaza despre dispozitiile date in legatura cu acest incident si asigura pe membrii comunitatilor evreiesti din Romania de suportul si solidaritatea Guvernului.

Aproximativ o suta de monumente din Cimitirul Evreiesc de pe Soseaua Giurgiului din Capitala au fost daramate si sparte in noaptea de 22 octombrie. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru NewsIn ca distrugerea celor o suta de monumente a fost sesizata Sectiei 16 de catre paznicul cimitirului.

"In prezent, la nivelul Sectiei 16 a fost declansata o ancheta pentru profanare de morminte, iar primele cercetari nu contureaza un act antisemit”, a spus Ciocan.
Politistii au prelevat probe care ar putea duce la identificarea autorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.