"Nu-mi dau demisia, de ce sa ne dam demisia? N-avem niciun motiv, pentru ca asta nu ar fi decat o recunoastere a faptului ca esti invins", a declarat Tariceanu la emisiunea "3x3" de la Realitatea TV.
Vineri, seful statului a promulgat legea prin care se majoreaza cu peste 50% salariile profesorilor, aceeasi care fusese declarata constitutionala de CCR.

"Odata promulgata legea, Guvernul are varianta fie de a o aplica, de a imparti cu Parlamentul, cu presedintele, responsabilitatea majorarii, consecintele grave asupra economiei romanesti, fie de a refuza sa fie partas la masura care prejudiciaza stabilitatea economica si sa ia in calcul posibilitatea demisiei", a declarat Antonescu vineri, pentru NewsIn.

Cat priveste varianta adoptarii unei ordonante de urgenta de anulare a legii, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, aceasta solutie "este riscanta din punctul de vedere al echilibrului intre puterile statului". "Daca as fi in locul prim-ministrului, m-as gandi mult inainte de a lua o astfel de masura", a adaugat el.
Potrivit unor surse guvernamentale, variantele luate in calcul de Executiv sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian.

Andronescu: Daca Guvernul nu aplica legea de majorare a salariilor profesorilor, sa lase locul altora