Premierul Tariceanu a declarat sambata ca nu are de ce sa demisioneze in urma promulgarii Legii privind majorarea salariilor profesorilor,dupa ce liderul PNL Crin Antonescu declarase ca Executivul are doua variante, fie asumarea unei legi care va destabiliza economia, fie depunerea mandatului.
"Nu-mi dau demisia, de ce sa ne dam demisia? N-avem niciun motiv, pentru ca asta nu ar fi decat o recunoastere a faptului ca esti invins", a declarat Tariceanu la emisiunea "3x3" de la Realitatea TV.
Vineri, seful statului a promulgat legea prin care se majoreaza cu peste 50% salariile profesorilor, aceeasi care fusese declarata constitutionala de CCR.

"Odata promulgata legea, Guvernul are varianta fie de a o aplica, de a imparti cu Parlamentul, cu presedintele, responsabilitatea majorarii, consecintele grave asupra economiei romanesti, fie de a refuza sa fie partas la masura care prejudiciaza stabilitatea economica si sa ia in calcul posibilitatea demisiei", a declarat Antonescu vineri, pentru NewsIn.

Cat priveste varianta adoptarii unei ordonante de urgenta de anulare a legii, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, aceasta solutie "este riscanta din punctul de vedere al echilibrului intre puterile statului". "Daca as fi in locul prim-ministrului, m-as gandi mult inainte de a lua o astfel de masura", a adaugat el.
Potrivit unor surse guvernamentale, variantele luate in calcul de Executiv sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian.

Andronescu: Daca Guvernul nu aplica legea de majorare a salariilor profesorilor, sa lase locul altora


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.