Ministrul apararii, Teodor Melescanu, a declarat, sambata, ca la nivelul Guvernului nu s-a discutat despre o modificare juridica pentru blocarea majorarii salariilor profesorilor, dar ca pozitia dominanta a Executivului este emiterea unei ordonante de urgenta pentru inghetarea salariilor.
"Nu am discutat nicio modificare juridica concreta", a declarat Teodor Melescanu, sambata, la ceremonia organizata in Parcul Carol din Capitala, cu ocazia Zilei Armatei. Intrebat daca a fost luata in considerare emiterea unei ordonante de urgenta pentru inghetarea salariilor, Melescanu a spus ca "pe fond, aceasta este pozitia dominanta, cel putin la nivelul Guvernului".

Potrivit ministrului apararii, dupa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de promulgare de catre presedinte a legii privind salariile profesorilor, membrii guvernului urmeaza sa se intruneasca intr-o sedinta si sa ia o masura concreta in cadrul legal existent. Ministrul a mai anuntat ca sambata ar fi trebui sa aiba loc o sedinta a executivului pe acesta tema, dar ca aceasta a fost amanata.

"Executivul trebuie sa isi asume responsabilitatile si sa duca pana la capat mandatul, care este acela de asigurare a securiatii Romaniei din punct de vedere economic si a prosperitatii tuturor cetatenilor sai", a mai spus Melescanu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu convocase, in cursul zilei de vineri, o sedinta extraordinara de guvern pentru sambata, in care urmau sa fie discutate masurile ce se impun dupa ce presedintele Traian Basescu a promulgat legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, insa ulterior sedinta a fost amanata pentru saptamana viitoare. "Am fost anuntat din partea SGG ca sedinta de maine (sambata - n.r.) se amana, probabil pe marti, deoarece multi ministri nu sunt in Bucuresti", a declarat vineri seara, pentru NewsIn, ministrul culturii, Adrian Iorgulescu.

Surse guvernamentale au declarat vineri pentru NewsIn ca variantele luate in calcul sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian, au precizat sursele.

In cursul serii de vineri, conducerea PNL a fost convocata la Palatul Victoria pentru a discuta pe tema majorarilor salariale. Variantele de lucru au in vedere prorogarea termenului de intrare in vigoare a cresterii salariilor profesorilor printr-o ordonanta de urgenta ori pana la adoptarea unei legi unitare de salarizare a bugetarilor, ori pana la ajungerea unui compromis cu sindicatele in privinta reducerii procentului de majorare, potrivit unor surse liberale.

De asemenea, exista voci in PNL care pledeaza in favoarea asumarii raspunderii pe un pachet de legi care sa prevada masuri de salarizare referitoare la mai multe categorii de bugetari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.