"Odata promulgata legea, Guvernul are varianta fie de a o aplica, de a imparti cu Parlamentul, cu presedintele, responsabilitatea majorarii, consecintele grave asupra economiei romanesti, fie de a refuza sa fie partas la masura care prejudiciaza stabilitatea economica si sa ia in calcul posibilitatea demisiei", a precizat Antonescu. El a adaugat ca, in situatia in care aceasta chestiune va fi discutata in cadrul conducerii partidului, punctul sau de vedere este ca liberalii sa-si pastreze pozitia de pana acum.

"In lipsa unor date si elemente suplimentare, as alege calea consecventei, as fi mai degraba de acord cu demisia Guvernului", a afirmat el.

Cat priveste varianta adoptarii unei ordonante de urgenta de anulare a legii, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, aceasta solutie "este riscanta din punctul de vedere al echilibrului intre puterile statului". "Daca as fi in locul primului-ministru, m-as gandi mult inainte de a lua o astfel de masura", a adaugat el.

Guvernul a fost convocat in sedinta extraordinara sambata dimineata, la ora 9.00, pentru a discuta masurile care trebuie luate ca urmare a promulgarii legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, potrivit unor surse guvernamentale.