Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat joi, la o intalnire cu investitorii straini, ca partidul sau isi propune sa reduca cheltuielile din sectorul bugetar, sa produca 'o revolutie urbana in mediul rural', adica o industrializare a satului, din lista promisiunilor nelipsind deductibilitatile fiscale

Liderul PSD a caracterizat Romania din prezent ca un motor de 12 cilindri, din care functioneaza doar patru. Mircea Geoana a sustinut ca actuala crestere economica e bazata pe consum si ca PSD isi propune sa inlocuiasca consumul prin "cel mai ambitios proiect de investitii publice".
Geoana le-a mai spus investitorilor ca una din prioritatile PSD va fi introducerea satului in "circuitul virtuos al investitiilor". "Avem un plan pentru o adevarata revolutie urbana in mediul rural", a anuntat liderul social-democrat, care a precizat ca "revolutia" va consta in diversificarea activitatilor economice de la sat. "Invit oamenii de afaceri pentru a descoperi acest teren neexplorat, in care mai mult de 50% dintre romani sunt exclusi din circuitul economic modern", le-a spus Mircea Geoana celor cateva zeci de afaceristi straini. Presedintele PSD a anuntat apoi alta revolutie, cea a "productivitatii muncii". Geoana a sustinut ca Romania trebuie sa inceteze a fi o tara care exporta forta de munca si care importa produse finite. "Nu mai vrem sa fim o economie emergenta", a mai explicat el.

Tot la capitolul angajamente, Geoana a inclus si taierile de salarii mari si pensii ale bugetarilor si echitate in salarizarea acestei categorii. "O sa limitam salariile si pensiile mari din sectorul public", a aratat el, sustinand insa ca PSD isi va pastra intentia de a mari pensiile si salariile, in special a celor din sectorul productiv. Liderul PSD a promis si importante economii la buget prin reducerea cheltuielilor "guvernamentale si paraguvernamentale", si prin introducerea postului de "tar al transparentei". De asemenea, in viitorul guvern al PSD un post de vicepremier va fi special infiintat pentru administrarea fondurilor europene. Nu in ultimul rand, Mircea Geoana le-a promis investitorilor deductibilitati totale pentru proiectele de cercetare-inovare si pentru cheltuieli de formare permanenta a angajatilor.

"In primele zece sedinte de guvern sa avem marile noastre prioritati, (...) iar in primele 100 de ore de plen sa legiferam pentru a da aceste elementele fundamentale de politica economica si sociala", a promis Geoana, aratand ca guvernul pe care il va conduce nu va avea luna de miere. "No honey moon for this this government", a conchis liderul social-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.