Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu (PD-L), este vinovat de abuz in serviciu si deturnare de fonduri, transmite NewsIn.

Moldovan a folosit in sprijinul declaratiilor sale o adresa din care reiese ca presedintele Liviu Rusu a dispus sistarea lucrarilor la un drum judetean in comuna Spermezeu pentru a redirectiona banii alocati de CJ pentru aceasta lucrare, circa 1 milion de lei, spre o modernizare similara la un drum judetean de pe Valea Ilvelor.

Deputatul PSD a mentionat ca localitatea Spermezeu figureaza in colegiul uninominal nr. 3 in care candideaza el, iar Valea Ilvelor este zona in care candideaza seful de partid al presedintelui CJ, deputatul Ioan Oltean.

Ceea ce s-a intamplat este un abuz cras din partea presedintelui, care a luat singur decizia aceasta desi nu are atributul sa o faca. El trateaza CJ ca pe mosia proprie. Banii alocati initial pentru drumul spre Lunca Borlesei au fost transferati printr-un ordin verbal al presedintelui pe Valea Ilvelor si deja acolo s-au executat lucrari fiindca e colegiul in care candideaza deputatul Ioan Oltean”, a declarat Emil Radu Moldovan.
PSD va consulta avocati si va depune impotriva presedintelui CJ o plangere penala sub acuzatia de abuz in serviciu si deturnare de fonduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.