Executivul a decis miercuri, in sedinta in care a fost amanata aprobarea bugetului de stat pe 2009, plafonarea cheltuielilor pentru 65 de ordonatori principali de credite, printre care Cancelaria primului-ministru, Administratia Prezidentiala si Curtea de Conturi.

Potrivit premierului Tariceanu, ministerele raman cu bugetele propuse, cu mici ajustari, dar se plafoneaza cheltuieli administrative.

"Adio dotari cu autoturisme", a spus Tariceanu la un briefing de presa, dupa sedinta de Guvern.

Premierul a adaugat ca Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) va reanaliza bugetul de cheltuieli si ca, in sedinta viitoare, va venui cu forma finala a documentului.

"Vom decide unde redirectionam sumele economisite", a precizat Tariceanu.

Votarea bugetului a fost amanata, miercuri, pana la urmatoarea sedinta de guvern pentru ca primul ministru, Calin Popescu-Tariceanu, a cerut Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) sa micsoreze cheltuielile la agentiile guvernamentale, au declarat pentru NewsIn, surse din MEF.

Ministerul urmeaza sa discute cu agentiile si sa stabileasca de unde pot reduce aceste cheltuieili.

Tariceanu a tinut sa precizeze ca, in 2009, taxele si impozitele nu vor fi majorate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.