"Sunt un presedinte relaxat, privesc mai de sus, doar ma uit. E prima oara cand sunt alegeri si n-am nicio treaba. Pentru prima oara in politica sunt relaxat", le-a marturisit Basescu celor 150 de romani prezenti in cadrul unei intalniri cu diaspora din Siria. Aducandu-le vesti din tara, Basescu le-a spus ca in Romania "se arunca cu bani".

"Toata lumea arunca cu bani dati la toate categoriile. Asa e in toate tarile, nu e cel mai rau lucru daca populatia primeste un ban in plus, daca sunt cheltuiti cum trebuie", a completat presedintele Romaniei.

Basescu a facut o scurta informare romanilor prezenti despre economie, spunandu-le ca in tara se inregistreaza o crestere economica, chiar daca e bazata pe consum. "Economia romaneasca merge. O sa avem o crestere de 9%, trebuie sa recunoastem ca - si este un adevar de care nu trebuie sa ne ferim - e o crestere generata de investitiile straine si de consum. N-as spune ca e sanatoasa, dar e o crestere buna", a comentat seful statului.

Basescu a dorit sa le multumeasca romanilor din Siria pentru patriotismul pe care l-au dovedit, remarcand insa ca in Romania este "un sport national" denigrarea tarii. "Una din pasiunile, sporturile nationale pe TV, in presa este sa-ti jignesti tara (...) sunt copii de 26-30 de ani si oameni in toata firea care vorbesc cu dispret de tara la televiziunile romanesti", a explicat el.