Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu este propunerea social-democratilor pentru functia de presedinte al Senatului, dupa vacantarea postului ca urmare a plecarii lui Nicolae Vacaroiu la Curtea de Conturi, a decis, luni, Biroul Permanent al PSD, decizia finala urmand a fi luata in grupul din Senat.
"Nu mi-am dorit(nominalizarea-n.r.). A fost o recomandare a Biroului Permanent. Am acceptat-o. S-a apreciat ca ar fi mai bine sa candidez eu", a declarat Ilie Sarbu la finalul sedintei Biroului Permanent al social-democratilor. El a precizat ca a pentru postul de la Senat a mai fost recomandat Ioan Toma, potrivit NewsIn.

Ilie Sarbu s-a declarat increzator in sansele de a fi votat in cadrul grupului PSD din Senat, sustinand ca de cate ori a candidat sau a avut nevoie de un vot a avut sprijinul colegilor de partid. El a admis insa ca miza pentru ocuparea postului de presedinte al Senatului nu este o "miza extraordinara", in conditiile in care actuala legislatura este pe final.

"Nici in Senat mare lucru nu mai facem. Nu a fost asa o miza extraordinara, dar este un post important in stat, adica nu poti sa-l lasi in interimat", a spus Sarbu.

Cat despre contracandidatul sau liberal Radu Campeanu, Sarbu a spusa ca are sanse, dar depinde cine are voturile necesare pentru a obtine aceasta functie. "Toti avem sanse, dar nu stiu cine are voturile necesare", a precizat Sarbu.

Nicolae Vacaroiu si-a depus demisia din functia de presedinte al Senatului saptamana trecuta, dupa ce a fost validat de Parlament la sefia Curtii de Conturi. Vacaroiu urmeaza sa-si anunte demisia luni, in plenul Senatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.